2012. április 22., vasárnap

www

Nagy örömmel jelentem be, hogy elkészült az Alergische Platze transposztpunkjazz zenekar websiteja!!!
Az összes fellelhető és létező anyagát a zenekarnak megnézhetitek, meghallgathatjátok, végiglapozgathatjátok, kommentelhetitek. A honlap még nem 100 százalékon üzemel, de ami már rajta van, az is nehezen emészthető.


enjoy!

2012. április 21., szombat

Kolozsvár a Műcsarnokban

Csütörtökön nyílt az Európai Utasok kiállítás a Műcsarnokban, mely az elmúlt 10 év kolozsvári szcénáját hivatott bemutatni. Ebben az összeállításban én is szerepeltem, bár elhagytam szeretett városomat lassan kilenc éve már. 
A folytatás előtt álljon itt egy alternatív reklámfilmje a kiállításnak:

 

A kiállításon az általatok már ismert Csoport körben ül munkával szerepelek, ezúttal az installáció minden tárgya plexi alatt jelenik meg. A munka ebben a formájában elmozdul a homemade research-desk formavilágától egy egységes, letisztult installációs forma felé, melyben a kiállítás építésze is nagy szerepet játszott. 





Az ő munkája erősen összefogja az amúgy szétesni akaró, több irányba tartó tendenciák és alkotók tömegét. Okos anyagválasztása (itong-tégla, fekete, útépítősnél használt ipari filc), és karakteres építészeti beavatkozásai a rideg minimalizmustól a tengerpari feeling-artig terjednek. Nem uralja le a kiállítást, de erős jelenlét. 
Erre az én munkámat is merőben befolyásoló példa az apszisban lévő hosszú fal, mely beavatkozás-fajtát nem sűrűn használnak a Műcsarnokban. A falnak a hátoldalára van vetítve a már korábban beharangozott Alergische Platze koncertfilm. Three Years Of Revenge On Noisy Neighbours című 83 perces film súlyos darab: egy video-performance-t és további hét koncertet mutat be a 2000-2003-as időszakból.
A falra vetítés jó ötlet volt, de a fényviszonyokat nem sikerült mindenki számára kielégítően beállítani, így ez a film rovására van.
A film alig nézhető, de mint installáció gyönyörű.



Aki teheti, nézze meg a kiállítást, tanulságos.

• • •

Sajtó (ez most csak egy link-lista lesz, de lehet, hogy készül majd egy külön post a kiállítás recepciójáról, mert sok érdekes dolog kezdi felvetni a fejét):


http://www.origo.hu/kultura/20120423-europai-utasok-roman-ver-es-uj-kolozsvari-kepzomuveszet-a-mucsarnokban.html

http://www.dunatv.hu//musor/videotar?vid=729361

http://www.d1tv.hu/musorok/reperto_art/reperto_art_20120426

http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/05/08/08/Aranymetszes_2012_majus_7_.aspx
 

Elindult a „Művészek az iskolában”

a tranzit.hu projektje: Művészek az iskolában, április 16-án indult az AKG-ban.
Kívánjatok sok sikert, mert ránk fér.
Egy blog is létrejött, ami a közös munkát segíti: http://jelenkutatocsoport.blogspot.com/