2009. június 1., hétfő

Utolsó Bartered post

Arra gondoltam hogy nem lovagolok tovább ezen a témán, lehet hogy annyira zárt a rendszere, hogy nem tud egyszerű primer módon interaktíválni.
Így még két-három felhasználási lehetőséget elmesélek, majd abbafejezem ennek a munkának a menedzselését ezen a téren.

Szóval: mivel a munka eléggé nagy kiterjedésű, kézenfekvőnek látszik a gondolat hogy ki kéne „türemkednie” a galéria teréből, tehát valamifajta „bent is és kint is” szitu kialakításán gondolkodtam.
A publikus térben használni ezt a munkát nekem nagyon vonzó, és nem bánnám ha a VIII. és IX. ker., utcáról látható, bármilyen minőségű tűzfalain megjelennének ezek a szövegek, el nem érhető, de olvasható magasságban, és ott is maradnának valameddig, akár bármeddig is. Ennél a verziónál arra kell figyelni, valahogy egy relatív rövid idő alatt körüljárható területen legyenek kihelyezve, illetve meglegyen a lehetősége az arra „csak úgy” sétálóknak is arra hogy összekössenek néhányat, lássák az összefüggést.


Ez
en kívül még van kettő: az egyik bombasztikus és irreális, úgyhogy azt mondom előbb: a Trafó szép nagy fehér homlokzatán ez a munka kitűnően virítana, ott lenne, mondjuk így, ereje teljében. Elférne, érvényesülne, reklámértéke se lenne elhanyagolandó.

A másik egy számomra érdekes és kihívást rejtő, dialógus alapú verzió, mely veszélyes is lehet, mivel más művészek munkáihoz kapcsolódva használnám, „értékesíteném” a munkát. Így, bár alárendelt helyzetből – lábjegyzet, pl. – beszélnék, mégis megváltoztatnám, vagy legalábbis eltolnám az értelmezési tartományt valamerrefele. Ehhez az kell, hogy a „másik” művész is érdekelt legyen ebben, majd találjuk meg azt a mondatot, melyet bár én ajánlok, mégis ő kell elfogadja.


Szóval ez ilyen...

Személyes beszélgetésekben még szó esett arról is hogy esetleg tekintsek el a szövegek mostani formájától, és használjam csak az ideát, új formát kerítve neki, például aszfaltfestés.
Úgy érzem ez, majd ha tényleg szükségeltetik, akkor egy új post-ot kíván.

6 megjegyzés:

  1. Az is izgalmas lehetne talán, ha tudnál ilyen mondatokat feldobni úgy, hogy nem csak a végén, hanem a munkák kialakulása közben. így hatással lennél a folyamatokra...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon nehezen megy nekem a "szöveges melo", szoval nem föltetlenül a profilom: a Bartered egy specialis helyzetben született, amikor volt nyugalom és idő. Tehát új mondatok "feldobása" nem igazán esélyes. Kommentelni kéne, az megközelítené meg a legreálisabban azt amit te itt irtal. Azt fogom csinálni hogy a te kepeidhez megpróbálok csatolni mondatokat, a már meglevő szériából, csak úgy próba gyanánt, semmi komoly, persze (hihi).

    VálaszTörlés
  3. hello Jackie Triste!
    kosz, hogy hozzam is linkeltel. azon gondolkoztam, hogy talan elobbre tudna segiteni az, hogyha vegig tudnad(nk) gondolni azt, hogy mi a celod a munkak feliratozasaval. egyfajta interpretacio?

    VálaszTörlés
  4. es ha igen, akkor kinek akarsz interpretalni? magadnak? vagy a magyaroknak?(azok kik?) a trafonak? a masik muvesznek, akinek a munkajat feliratoznad? sztem ezeken elgondolkodhatnank és akkor az lehet, hogy fog segiteni, mit gondolsz?

    ui.:
    sztem megprobalhatnatok pl. a festolanyokkal is beszelni, mert ott is vannak interpretaciok, pl. hogy ki hogyan oltozkodik, stb. nemtom, de lehetne hozzajuk is valahogy megprobalnunk kapcsolodni, hogy ok se maradjanak ki a beszelgetesbol! a mihamarabbig!

    VálaszTörlés
  5. hát igen, jó és jogos kérdés hogy mi a célom: azt hiszem hogy a jó kiállításépítés és köztünk lévő kommunikáción túl semmi. de lehet hogy az is elég, vagy csak ez a fontos. szoval nem interpretáció (monolog, áteresztés + hogy kinek akarok intrpr. nem jo kérdés szerintem, az meg hogy ki hogyan öltözködik, hát...) hanem kommunikáció, amihez a másik ember is kell, érdekelt kell legyen, etc. szerintem ennek a munkának ilyen jellegű hasznosítása nem időszerű, úgyhogy elvetem.

    hogy kik a magyarok? hmm, hihi.
    kuldok valami videokat roluk hamarosan.

    VálaszTörlés
  6. jackie, a nekem írt válaszodra visszautalva: részemröl oké, kiváncsi vagyok az eredményre

    VálaszTörlés