2013. október 13., vasárnap

Időutazást generáló hang

Megnyílt a Stimulált Rezgések kiállítás a sepsiszentgyörgyi MAGMÁban. A kiállításról nem tudok átfogó kritikai írást generálni, itt inkább egy visszafogott képes beszámolóra számíthattok. Reméljük, lesz majd olyan hozzáértő író aki lát fantáziát e fontos korszakot átfogó kiállítás értelmezésében.
A Magma arra vállalkozott, hogy olyan képzőművészek aktivitását mutassa be akik - többek között -  a kísérleti zenei szcéna szereplőivé is váltak. Ezt az aktivitást három szempontból közelítették meg: hanginstallációk, korabeli (1992-2008) dokumentumok és koncertek. A kiállítás ezen rétegekből van felépítve.

Még mielőtt elkezdeném sorjázni a munkákat, fotót mutatok mely bizonyítékok arra, hogy ha valaki vadregényes tájakra vágyik, csak vonatoznia kell egy keveset kelet felé.

















A megnyitó előtt pár perccel a kiállító tér bejáratánál.
Majd a belső tér első blikkre, és a pince.

















Pár kép a munkákról:
Veres Szabolcs killer hangfala és a szotyik, Csiki Csaba feeling-art terei és térelválasztói, Szilárd Miklós testtel irányítható hang-robotja, majd a „Közös Munka” kétnyelvű adaptációja.
Ezt követi a "FémBőr" mai adaptációja, melyet sikerült egy kültéri installációvá varázsolni, a helyi fiatalok nagy örömére.
Aki teheti, nézze meg a rendhagyó kiállítást.











Az első kritika: http://multikult.transindex.ro/?cikk=21490

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése