2010. október 28., csütörtök

Aktuális

Az elmúlt időszak kréjzi volt, így nem nagyon volt időm bloggolni. Most sincs, de most muszáj, van 1-2 fontos dolog. Fontos nekem, remélem rajtam kívül is. Az első hír az hogy a "Buna Dimineata!" film vetítésre kerül ma este Bukarestbe itt a KNOT szervetésén belül. Ez a harmadik vetítése a filmnek, ezelőtt a regensburgi Donumentan vetítették és Kassán, ahol a Second Order Desire című egyéni kiállításom nyílt október 11-én, és még látható a Moon Ride Festival keretein belül.
És ami a legfontosabb talán: a hétvégén jártam Kolozsváron, és a hamarosan induló SPAC (Scoala Populara de Arta Contemporana) még épülő terében koncerttel egybekötött workshop volt vasárnap este. A workshopot a Kortársművészeti Népiskola megjelenés elött álló tankönyv-munkafüzet combója kapcsán tartottam. Ez egy olyan kiadvány lesz melyet a népiskolába járók fognak használni, és meghívott művészek rakják össze a feladatokat. Amint megjelenik, beszámolok erről is. A koncert Jackie Triste vs. The Fragile X Project felállásban volt hallható: gitár, basszus, gitár, furulya, elektronika.

Most következzen egy pár kép csak a térről, a workshop és koncert dokumentációját később posztolom. Annyit szeretnék megjegyezni a térről, hogy egy nagyon üdítő, a térségre nem jellemző magas minőséget képviselő helyiségről van szó, melyet a SPAC stábja heroikus munkával, majdnem mindent saját kézzel hoztak létre. Gratuláció érte! A helyszín megnyitója az év végére várható, erről is fog majd készülni beszámoló.

1 megjegyzés:

  1. elindult a munka a SPAC-ban!

    http://www.flickr.com/photos/52347035@N08/5169389879/in/set-72157625249314245/

    VálaszTörlés