2011. március 22., kedd

Gallery By Night 2011


A GBN2011 keretén belül egy teljesen új munkám lesz bemutatva, melynek címe: Csoport körben ül.
A még készülő installáció Kateřina Držkovának munkájával együtt lesz látható Március 29-én szombaton a Stúdió Galériában.
Addig is követhetőek a GBN eseményei itt.

• • •

Szombat este nyílt a kiállításunk, a tömeg visszafogott volt. A kiállítás kompakt, jól kommunikált a két munka: az egyik a kollektív emlékezést generálja képeslapokat használva egy konkrét helyszínről, majd az azon látható épületek lemakettezi. A másik személyes emlékezés útját választva beszél a múltról diakockák és jegyzetek segítségével.
Először Katerina munkáiról pár kép:

Emellett helyezkedett el az én munkám: Csoport Körben Ül, melyet nem sikerült befejeznem, mert a szöveges rész nagyon hosszúra sikeredett, elszámoltam magam. Így hát a megnyitón is ültem a sarokban és gyártottam a comment-cetliket, egy darabig. Bár nem lett teljes, a munka így is jól működött, ha valaki nagyon kíváncsi volt, az összes szöveget elolvashatta.

Az installáció családi diafilmgyűjteményt dolgoz fel, mely képek a 80-as években születtek. Egy archívumkutatói helyzet van kialakítva, ebben a kontextusban a képek tematikus csoportokban jelennek meg, mai helyzetre is reflektálnak a gyerekkor bemutatásán keresztül. Jegyzetek mentén lehet a képek között tájékozódni. Összehasonlítás is folyik, melynek kérdésfelvetése az akkor meglévő jó dolgok aktuális hiányáról szól. Ennek középpontja a társas foglalatosságok, a természethez való viszony, és az alulról szerveződő események lesznek.


2011, augusztus 8.: exindex, Kerekes Anna írása a párizsi Magyar Intézeti kiállításról.

2 megjegyzés:

  1. Keszithetne,mondjuk egy 25 megapixeles kepet az asztalrol - mint ahogy azt szokas manapsag, esetleg google maps szeruen navigalhassunk a kepek/szovegek kozott, ez utobbi nem szukseges.

    VálaszTörlés
  2. sajnos ennyire nem vagyok felkészült technikailag (sem).
    de köszönöm az ötletet, utánanézek mit tehetek a helyzet érdekében.
    Ha legközelebb látható lesz élőben valahol a munka, feltétlenül jöjjön el.

    VálaszTörlés