2012. december 14., péntek

Mi a bambuszkötözők

A többesszám azért van, mert többen dolgoztunk ezen a nagy kihívásnak bizonyuló installáción. Kerekes Gáborral és Fazekas Jánossal segítettünk egy német művésznek hogy létre tudja hozni ezt a munkáját.
Knut Eckstein berlini művész a Göethe Institut meghívására érkezett kies városunkba, hogy elkövesse az intézet épületének homlokzatán végigkúszó építményt, "Bizonytalan Terep" címmel. Az elején banálisnak és semmitmondónak, fancy design-őrületnek tűnő munkáról fokozatosan derült ki számomra, hogy egy kritikai alkotás. Az építészet kritikáján túl egy sokrétű kísérlet is egyben, mely meghekkeli az aktuális elképzeléseket az alternatív építészetről és a bambuszról térségünkben elterjedt berögzüléseket is.
Az építkezés sok kihívást rejtett magában, nehéz és veszélyes helyzetek is kialakultak, amikor súlyosan megijedtünk, hogy 120 kiló bambusz lezuhanva akár embert is ölhet ;))
Szóval nem volt unalmas munka. 
Mostantól kezdve bambuszkötözésben eléggé jó vagyok.

Ha tehetitek battyogjatok el a Ráday utca végére, az installáció fent lesz február közepéig, őt követi Sugár János alkotása.
(A fotók még a munkafolyamat egy részét rögzítették, a végleges forma sokkal másabb, ezért is el kell hogy menjetek a helyszínre.)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése