2011. június 3., péntek

Haggada Budapest

A Deltai haggada bemutatója, és a köré épített kiállítás jól sikerült, sok és sokfajta ember jelent meg, és maradt sokáig a galériában. Visky András és Forgács Péter megnyitószövege különböző szemszögekből közelítette meg a „problémát”, körüljárva a könyv alaptémáját, és bemutatva szereplőit is. Kitértek a szövegi és képi világ elemzésére is, mely során a szöveg szerkezetét operához hasonlították, melyben nagyon sok hang van, és a könyv dokumentációs része segít ezek között tájékozódni. A rajzok egy bizarr, és szürreális világot építenek fel, ahol nem a rajzbeli tudás az erő, hanem a munkamódszer, szemlélet és egységes koncepció.

Sok érdekes kérdés vetődött fel a beszélgetések során, több miért és mi ez hangzott el mint a standard kiállításokon, a Surányi dokumentumfilmje és az Afterlife videóm is borzolta a kedélyeket.

Elmarasztaló szóra nem emlékszem, de persze ezek nem is megnyitókon szoktak megfogalmazódni. Várjuk a kritikákat, melyből lesz bőven, az az érzésem.

A kiállítást vasárnap estig lehet látogatni, majd átköltözik Kolozsvárra, ahol Június 10-én nyílik meg ugyanez, ami persze teljesen más lesz.

Július 14.: Az InEx lehozta a megnyitót teljes hosszban, amit nagyon köszönünk. Aki nem volt ott, megnézheti itt.















A fotók közül az elsőt és a harmadikat Visky Ferenc készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése